Parkeringsförbud införs på Årenavägen

Nu blir det parkeringsförbud på Årenavägen i Järnforsen. Trafiknämnden i Hultsfreds kommun vill på det viset få bort lastbilsparkeringen där.

Ett parkeringsförbud införs på Årenavägen i Järnforsen. Det ska förhoppningsvis lösa en del olägenheter för de boende.

Ett parkeringsförbud införs på Årenavägen i Järnforsen. Det ska förhoppningsvis lösa en del olägenheter för de boende.

Foto: OLOF CARLSON

Järnforsen2020-02-26 06:00

– Lastbilsparkeringen på Årenavägen har skapat många olägenheter för de som bor längs Årenavägen, säger Johan Svensson (M), ordförande i trafiknämnden. Vi hoppas på det här viset kunna lösa det problemet.

Det är den östra delen av den aktuella vägen som nu kommer att få parkeringsförbud på båda sidor. I stället hänvisas lastbilarna till nattparkeringen som finns en bit bort, på Industrivägen, mitt emot där Stoppmöbler tidigare låg.

 – Vi har fått in en del klagomål, säger Johan Svensson, inte minst som det saknas sanitära anläggningar.

Vidare tog trafiknämnden beslut om parkeringsförbud på Oskarsgatan, och i stället hänvisar man till parkeringsytorna som finns vid gamla pressbyrån. Anledningen är att här är trångt och man vill underlätta för sandsopning, och snöröjning i förekommande fall.

Trafiknämnden tog också beslut om att skapa en långtidsparkering på andra sidan järnvägen, vid Sjövägen. Tanken är att skapa en sjudygnsparkering här, för att underlätta för de som ska åka med tåget och bli borta i några dagar. Något som hittills har saknats i anslutning till järnvägsstationen.

– Den här parkeringen har i dag två infarter, säger Johan Svensson, vi kommer att stänga av den ena för att skapa några fler platser.

Vidare tittade man också på möjligheten att skapa fler parkeringsplats vid återvinningsstationen, gamla godsmagasinet. Här är en del planteringar planerade men, det finns också möjlighet att få till några parkeringsplatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!