Önskas: Mer öppet på återvinningen

Det behövs ökade öppettider på Kejsarkullens återvinningscentral.

Längre öppettid på Kejsarkullen är ett önskemål från många. För de som jobbar kan det vara svårt att hinna även på måndagarna.

Längre öppettid på Kejsarkullen är ett önskemål från många. För de som jobbar kan det vara svårt att hinna även på måndagarna.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-02-15 22:00

Frågan togs upp av Jerker Åstrand som passade på att använda sig av allmänhetens frågestund på kommunfullmäktiges sammanträde.

Han och många med honom tycker att återvinningscentralens öppettider är väl snäva.

En dag i veckan, måndagskvällen, är det öppet till klockan 18. Övriga dagar stänger man vid 16. Plus att det är öppet några lördagar på året.

– Så om man jobbar vanliga tider är det svårt att hinna dit och lämna vad det nu är man ska lämna, sa Åstrand. Och när det är lördagsöppet kan det vara långa köer.

Han har också gjort jämförelser med en rad andra kommuner i närheten och funnit att de alla har betydligt mer generösa öppettider på sina återvinningscentraler.

Ledamoten Åke Nilsson (KD) kände sig i egenskap av före detta ordförande i ÖSK manad att svara.

– Vi är väl medvetna om problemet, sa han. Frågan har varit uppe till diskussion vid flera tillfällen. Inte minst sedan grovsopsinsamlingen visat sig fungera dåligt. Så frågan lever i högsta grad inom ÖSK och jag kommer att ta med den till direktionen igen.

Men någon lösning finns inte i sikte än så länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!