De nya ägarna, Christian Ryning och Robert Lindberg, invigde hotellet med öppet hus i lördags. Då var det många som var intresserade av att se vilken förändring det gamla hotellet gått igenom sedan de tog över i oktober förra året.

Många av besökarna har dessutom egna minnen från hotellet. Som till exempel Roger Isaksson som bodde här ett antal månader 1972.

– Det var när jag låg vid flyget och var stationerad på flygbasen i Hultsfred, berättar han. Då fick vi bo här i källaren hos Maja och Olle. Och åt gjorde vi på Aromabaren.

Artikelbild

| Chokladfontänen var ett uppskattat inslag i invigningen. Gästerna fick tillfälle att doppa jordgubbar i den smälta chokladen.

Det har varit några hektiska månader för Christian och Robert med att renovera totalt 15 rum och matsal på hotellet. Nu är det så gott som klart invändigt, bara lite detaljer återstår. Utvändigt är den nya uteplatsen på gång med bland annat vattenspel och utebar.

– Nästa steg blir sedan en yttre renovering, berättar Christian Ryning.

Till veckan är det också meningen att de ska få igång restaurangen. I varje fall á la carteserveringen. Luncherna får vänta till senare.

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande här i Hultsfred, säger Christian vidare.

Artikelbild

| Massor av bubbel gick det åt under dagens lopp. En strid ström av gäster kom till det öppna huset.

Ser ni någon fara i att satsa på en liten ort, i en liten kommun?

– Nej, vi tror på Hultsfred även om det verkligen är tragiskt att flera butiker tvingats stänga igen. Vi kör vår linje, och är inte intresserade av att konkurrera, utan vi vill vara ett komplement.