Nya uppgifter om försvunna kvinnan väntas

Polisen väntar på nya uppgifter, om den kvinna som försvann i Hultsfred i maj.

Sökarna från Missing People gör sig redo för en ny skallgång genom skogen. Men helgens sökande gav inget resultat. Inte den här gången heller.

Sökarna från Missing People gör sig redo för en ny skallgång genom skogen. Men helgens sökande gav inget resultat. Inte den här gången heller.

Foto: OLOF CARLSON

Lönneberga2020-02-03 19:00

– Vi fick veta att det skulle inkomma en uppgift i förra veckan, det säger förundersökningsledare Niclas Juneskog, som dock inte fått någon uppgift än.

– Vad det handlar om kan jag inte gå in på, tillägger han.

Skulle du säga att ni kommit framåt i ärendet?

– Vi vet inte var hon är, så det vore synd att säga att vi kommit framåt. Den uppgift som inkom i förra veckan är egentligen den vi har. Ger den ingenting när vi kontrollerar den, så har vi inte jättemycket kvar vi kan göra. Vi har inte fler uppslag.

Under helgen genomförde Missing People en tredje resultatlös eftersökning i skogarna intill sjön Linden i Lönneberga socken. Målet var att hitta något som kan kasta ljus över det mystiska försvinnandet, av kvinnan som är i 20-årsåldern.

– Det kan vara nästan vad som helst, säger Tessan Jigfjord, kontaktperson i Missing People. Kläder, en mobiltelefon eller något annat som kan ge en vink om vad som hänt.

Redan i höstas tilldelades Missing People det här området, att söka i, av polisen. Varför man ombeds leta just där vill Niclas Juneskog inte gå in på.

–  Men det finns en anledning givetvis. Att de sökte där igen har dock ingenting att göra med den uppgift vi fick in i förra veckan. Det var beslutat sedan tidigare.

Brottsrubriceringen människorov kvarstår.

– När vi får in den här sista uppgiften får vi se om rubriceringen ska kvarstå.

Uppslutningen blev inte riktigt som Tessan Jigfjord hoppats på den här gången.

– Men det brukar det aldrig vara i gamla fall, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!