Ny förening bildas för folkparken

En Interrimstyrelse har bildats inför starten av en ny förening som vill driva den renoverade folkparken i Hultsfred.

Så sent som i somras invigdes den nyrenoverade Folkets Park i Hultsfred. Lennart Beijer klippte bandet tillsammans med Hasan Farah, Putte Svenson Sahlin, Tommy Svensson Pöder och Georg Karlsson.

Så sent som i somras invigdes den nyrenoverade Folkets Park i Hultsfred. Lennart Beijer klippte bandet tillsammans med Hasan Farah, Putte Svenson Sahlin, Tommy Svensson Pöder och Georg Karlsson.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfreds kommun2020-02-14 05:00

– Vi känner att vi är mogna att stå på egna ben, säger Lennart Beijer, som är en av eldsjälarna bakom den här satsningen och vice ordförande i interimsstyrelsen.

Men han vill inte hålla med om att det är en utbrytargrupp från Hembygdsföreningen. Tvärt om, vill han fortsätta det goda samarbetet. Folkparksgruppen började ju som en del i Hembygdsföreningen. Och det var väldigt viktigt för att få igång verksamheten anser Beijer.

– Men vi känner att det behövs två olika föreningar, säger Beijer, våra verksamheter är ju väldigt olika.

Den officiella starten för den nya föreningen blir vid årsmötet 30 mars. Men redan nu är det uppemot 40 personer som anmält sitt intresse.

– Det är inte så dåligt med 40 intresserade av något som inte finns än, säger Lennart Beijer.

Parken har det senaste året genomgått en rejäl upprustning, Det är hinkvis med målarfärg som strukits på och mängder av virke bytts ut i de gamla byggnaderna.Och arbetet har i hög grad gjorts som ett integrationsprojekt med språkträning i kombination med arbete.

En interimstyrelse har tillsatts, med Rosie Folkesson som ordförande och Lennart Beijer som vice. De har redan kommit igång med förberedelser inför starten och årsmötet.

– Vi ska bland annat ta fram ett bokningssystem, säger Lennart Beijer, Parken är ju öppen för bokningar och vi vill ha ordning och reda på det. Sedan ska vi också skapa en hemsida för parken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!