Nu kan hundarna träna inomhus

Traktens första inomhusarena för hundsport invigdes i Rosenfors på söndagseftermiddagen.

Rakel tar ett rejät skull över planket. Till stor glädje för matte, Emma Svensson.

Rakel tar ett rejät skull över planket. Till stor glädje för matte, Emma Svensson.

Foto: Olof Carlson

Rosenfors2018-11-25 21:30

Efter många timmars ideellt arbete har den gamla industrifastigheten i Rosenfors förvandlats till en modern och prefekt anläggning för lydnadsträning, agility, brukslydnad och mycket annat.

– Vi började jobba här i september, säger Anna Wenell, ordförande Målilla Sökgäng som ligger bakom satsningen. Då fanns det massor att göra.

Nu är det allra mesta klart, det är lite detaljer kvar här och där, lite mer utrustning som ska på plats och så. Men nu, lagom till vinter och kyla flytta inomhus.

– Det känns bra, säger Anna Wenell. Förut har man fått åka till Kalmar eller Linköping för att kunna träna inomhus. Och vill man träna ett par gånger i veckan blir det ganska kostsamt.

Anläggningen består av en stor hall för träning, och en lite mindre som gjorts om till fikarum. Plus att man förstås har tillgång till förråd.

Hundarena Rosenfors, är namnet på den här nya arenan som invigdes på söndagen. Kanske inte den mest pampiga invigning som skådats, men ändå välbesökt. Både av tvåbenta, och de med fyra.

För om de tvåbenta trivdes bra i lokalerna, var det inget emot de fyrbenta, som verkligen hade roligt. För att träna är det roligaste de vet. Har man sett hundarna träna, vet man vad verklig arbetsglädje är.

Och allra roligast är förstås när bollen kommer fram. Då blir det fart på svansen, minsann.

Målilla Sökgäng kallar sig gruppen bakom den här satsningen. En förening med tiotalet medlemmar, men Anna Wenell hoppas och tror att det blir fler nu när den nya arenan tas i bruk.

– Den är inte bara till för oss, säger hon, andra kan också boka in sig.

Sigge Bus från Eksjö trivs som fisken i vattnet i den nya lokalen i rosenfors.
Sigge Bus från Eksjö trivs som fisken i vattnet i den nya lokalen i rosenfors.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!