– Det är flera som hört av sig och vill bli medlemmar, säger Niclas Torstensson, eldsjäl och idéspruta i projektet.

Tennisklubben har levt på sparlåga i ett antal år och sedan länge har en av de båda tennisbanorna legat för fäfot, naturen har börjat ta den tillbaka, både björk och annat hade slagit rot. En skamfläck, som många påpekade vid ortsvandringen i höstas. Det har inte sett speciellt roligt ut,

Den andra tennisbanan är fortfarande i drift, men på flera år har den inte kunnat öppnas för spel.

Artikelbild

| Naturen hade så smått börjat ta tillbaka den gamla tennisbanan, men nu blir det nytt liv som Padelbana i stället.

– Vi har inte kunnat öppna den på tre år på grund av bevattningsförbudet, säger Niclas Torstensson. Och det är samma sak på andra håll i kommunen, där tennisen för en tynande tillvaro.

Så i tennisklubben uppstod förstås diskussionen om vad man kan föra för att få fart på intresset igen. Och Niclas Torstensson klämde fram idén om att skapa en padelbana. Kontakter togs med kommunens kultur- och fritidsavdelning, som tände på alla cylindrarna på en gång.

– Vi har fått väldigt bra stöd därifrån, säger Niclas Torstensson, utan deras medverkan hade vi aldrig kunnat ro det här i land. Inte minst ekonomiskt. Så kultur- och fritid ska ha mycket beröm för att projektet kan genomföras.

Klubben, kommunen och Smålandsidrotten delar på notan för den här banan, som väntas hamna på cirka 600 000 kronor.

Artikelbild

| Den nya padelbanan kommer att vila stadigt. Det tog inte många tag med skopan förrän hälleberget kom i dagen.

På måndagen togs det första spadtaget, eller snarare skoptaget i satsningen på en padelbana. Det är en hel del arbete som måste till innan allt är klart.

– Det kommer att bli en bana exakt som den vid Hagadal i Hultsfred, säger Niclas Torstensson, som räknar med att det kommer att ta fyra fem veckor innan det är dags för premiärmatchen.

– Då kommer Tommy Svensson Pöder och Tommy Carlsson från kultur- och fritid att möta mig, och ytterligare en från tennisklubben, säger Niclas. Det kommer att bli en tuff match.

Niclas vet vad han talar om i det fallet. Han har provat på att spela padel tidigare.

– Man blir fast direkt, säger han, det är mycket enklare att komma in i än vanlig tennis. Jag tycker det är jättekul.

Spelet kan jämforas med en blandning av squash och tennis.

Samtidigt som grävmaskinen jobbar för futt, tittar klubben också på hur man ska lösa det här med bokningssystem för banan. Tanken är ju att spelarna får betala en slant för att spela, och på vis ska padelbanan bli självförsörjande i framtiden.