Nu byggs nya arenan med konstgräs i Mörlunda

Arbetet med den nya multiarenan i Mörlunda är i full gång. Efter en veckas jobb är det mest finjustering av ytan kvar.

Jobbet är i full gång med att bygga den nya multiarenan vid sporthallen i Mörlunda. Ett steg  i satsningen på hela området. Daniel Bergsten och Peder Johansson från Emådalsschakt är i full gång.

Jobbet är i full gång med att bygga den nya multiarenan vid sporthallen i Mörlunda. Ett steg i satsningen på hela området. Daniel Bergsten och Peder Johansson från Emådalsschakt är i full gång.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2019-10-20 09:00

Men det återstår en hel del arbete. Det ska upp staket, grindar och det kanske viktigaste av allt, det ska rullas ut en konstgräsmatta.

Så här långt har man hunnit gräva ur den gamla tennisbanan, byggt en dränering och fylla på med nytt, grovt grus. 

 –  Vi höjer upp hela banan 30 centimeter så att den ska hålla sig torr, berättar Daniel Bergsten som kör grävmaskinen på plats och som tillsammans med Peder Johansson gör jobbet med underlag för den nya arenan.

Han räknar med att det kan ta någon vecka till att få allt klart, så man kan lämna över till andra som sätter upp staket och annat som behövs.

–  Däremot är det lite osäkert om vi kan lägga konstgräset nu i höst, säger Tommy Karlsson, anläggningschef på Kultur- och Fritid i Hultsfred. Det beror på väderutvecklingen, det behövs ett visst antal plusgrader för att man ska kunna lägga mattan.

– Den här nya arenan kommer att i första hand bli en konstgräsbana även om den går att använda till annat också, berättar Tommy Karlsson.

– Den blir betydligt mer lättskött än de tidigare grusbanorna.

Arenan är dessutom första steget i en mer omfattande make-over på hela området kring sporthallen. Grusplanen som är isbana på vintern kommer att asfalteras för att det ska gå snabbare att få upp en is, eftersom man inte behöver vänta in tjälen.

– Så det kommer att bli ett lyft för hela området, och det är viktigt. I grund och botten handlar de här satsningarna om folkhälsa, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!