Sommarsånger ljöd i högtalarna i Målilla- Gårdveda Hembygdspark och det var många som kom för att fira nationaldagen tillsammans. Ett firande som inleddes med att nyblivna svenska medborgare i Hultsfreds kommun välkomnades med ett diplom och en liten gåvopåse från kommunen. Det var ett sextiotal som anmält sig till ceremonin. En av med var Nariman Muhamed från Sudan som kom till Hultsfred för fyra år sedan med sin familj och hon sprudlar av energi.

– Det här är jättetrevligt. Vi har längtat efter vårt svenska medborgarskap och nu vill jag gärna engagera mig i samhället. Jag har så många idéer på vad vi kan göra, säger Nariman som idag arbetar som språkstöd och tolk på familjecentralen i Hultsfred.

Dagens högtidstal hölls av Peter Adolfsson, kommunens kultur- och fritidschef. Han pratade varmt om satsningar som gjorts och görs såväl i föreningsliv, samhällsfrågor, utveckling, integration och mycket annat.

Artikelbild

Clownens medhjälpare, Ballongprisse, lärde barnen att blåsa jättesåpbubblor vilket blev mycket uppskattat. Till höger om Prisse i bild kan man även se Nariman Muhamed med gul-blå sjal på huvudet. Hon ser fram emot att, som nybliven medborgare, engagera sig i kommunen på olika sätt.

– Generellt mår föreningslivet i Hultsfreds kommun bra, vi har många engagerade föreningsmänniskor och politiker som förstår vikten av att vårda detta, säger Peter.

Barnen sprang runt och lekte på området, men när clownens medhjälpare, Ballongprisse, kom ut samlades de snabbt för att få prova på att blåsa jättesåpbubblor. Det blev riktigt stora och fina bubblor som for iväg med den varma sommarvinden.

Kommunens nationaldagsfirande erbjöd något för alla och det blev ett trevligt välkomnande för våra nya kommuninnevånare.