Nästan tomtefri julutställning

Julutställningen på Galleri Kopparslagaren är traditionellt utställningen på året då medlemmarna i föreningen får chansen att visa upp vad de jobbar med.

Julutställningen brukar alltid spegla det medlemmarna i föreningen jobbar med, berättar Jeanette Christensen och Marita Petersson.

Julutställningen brukar alltid spegla det medlemmarna i föreningen jobbar med, berättar Jeanette Christensen och Marita Petersson.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-11-15 15:00

Så även den här gången. På lördag är det premiär för 24 lokala konstnärer och hantverkare som tillsammans serverar en minst sagt varierad utställning, där både material och tekniker skiftar. Allt från svepteknik till trasmattor och fotografi. En rundvandring här blir allt annat än enahanda.

Besökaren får möta verk av många gamla bekanta, men också en hel del nya namn bland utställarna. Som till exempel Delfine Broddesson som ställer ut några väldigt speciella målningar. Ny i sammanhanget, men välkänd ändå är fotografen och konstnären Emma Jansson som deltar med några fina naturbilder och några böcker.

Bland bekantingarna återfinns Elon Ärleskog, som visar upp sina svepaskar i trä, och Maritha Karlsson som har några virkade korgar.

Annika Mikkonen från Målilla och Steve Balk visar lite av sina målningar.

En liten finurlig speldosa av klassiskt snitt visas av Gunnar Karlsson, Stighult. Han har också gjort spegeln på väggen, med sina tillhörande lampetter. En av utställningens riktiga ögonfångare.

På det hela taget är det en ovanlig julutställning på det viset att det är näst intill tomtefritt. Men det finns vättar. Inger Bernsholt presenterar en hel uppsättning vättar, och skriver i följebrevet att de är småländska nissar som inte syns så ofta.

Men på den här utställningen syns de, ja de små grå har fått ett eget bord för sig själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!