Musikvideoinspelning med 50-talsvibbar

Rockabilly hördes från Venas gamla mack vid en musikvideoinspelning. Den kommer att bli en del av Matz Eklunds dokumentär.

Callinaz spelar 50-tals-osande rockabillymusik.

Callinaz spelar 50-tals-osande rockabillymusik.

Foto: Sofie Olsson

Vena2019-10-13 20:00

– Jag håller på med en dansbandsdokumentär där man följer tre olika dansband, berättar Matz Eklund, Filmdirekt. 

Matz Eklund har tidigare bland annat gjort dokumentären "Vill du dansa?" om dansbandet Larz Kristerz. Nu jobbar han alltså med ytterligare en dansbandsdokumentär.

– Den heter "Dansbandstjejer" och fokuset ligger på tjejerna i filmen. Jag har diskuterat med tv-kanaler, så den kommer visas på TV.

– Jag har inte bara gjort dansbandsfilmer, men i och med att "Vill du dansa?" blev så framgångsrik så har det ena gett det andra, säger han.

För dagen är man alltså på plats i Vena för att spela in en musikvideo till en låt av bandet Callinaz, ett skånskt dansband som spelar rockabilly-musik. Musikvideon kommer att bli en del av dokumentären. Bandets frontfigur Carolina Skaarup Lagerborg är en av huvudpersonerna i den kommande dokumentären. 

Är det svårt att spela in en musikvideo?

– Man måste tänka ut innan, ha en frisk idé. Det är viktigt att ha ett tema, en röd tråd så man inte ballar ur fullständigt, säger Matz Eklund. 

Arbetet med dokumentären startade för ungefär en och en halv månad sedan och beräknas vara klart i vår nästa år. Ett digert arbete med många resor runtom i Sverige väntar. 

Tove Helgesson och Sara Bölling har åkt från Ålem, respektive Blomstermåla:

– Vi ska vara med i musikvideon som statister, säger Tove Helgesson.

– Vi gillar rockabilly-stilen och musiken, berättar Sara Bölling. 

Tagning! Musikvideoinspelning i full gång.
Tagning! Musikvideoinspelning i full gång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!