Musikdagarna inleddes med parad

Redan i söndags smygstartade årets Musikdagar i Virserum. Men det var under måndagen som evenemanget tog fart på riktigt, detta genom en pampig parad ledd av Tommy Svanström.

Sommarorkestern bjöd på ett härligt framträdande på Strömsholmen i Virserum.

Sommarorkestern bjöd på ett härligt framträdande på Strömsholmen i Virserum.

Foto: Madeleine Jakobsson

Virserum2019-06-24 19:30

I år är det 23 år sedan Musikdagarna startades av festivalgeneral Tommy Svanström med flera. Under årens lopp har många kända artister besökt musikdagarna och årets upplaga ser inte ut att bli sämre.

På måndagsmorgonen startade dessutom barnfestivalen. Tommy Svanström berättar att det kom fler barn än vad man hade hoppats på, så här den första dagen.

– Det kom ett 50-tal barn och vuxna, vilket är väldigt positivt. På fredag kommer barnfestivalen avslutas med en maskerad med temat "Jag är ett husdjur", säger Tommy Svanström.

När barnfestivalens första timmar var över var det dags för årets pampiga parad som gick från Ekebergskyrkan till Strömsholmen. Först ut i ledet gick Tommy Svanström, tätt följd av Hultsfreds Sommarorkester.

­– Ungdomarna i Sommarorkestern har bara haft tre dagar på sig för att öva in den repertoar som de spelade idag. Det är väldigt bra gjort, säger Tommy.Invigningen avslutades alltså med en sommarkonsert av Sommarorkestern, som dessutom firar 25 år. På lördag kommer Sommarorkestern spela en jubileumskonsert i Virserums kyrka. Under kommande vecka kommer ett flertal mer eller mindre kända artister uppträda i kyrkan. Veckans finalartist är Inger Nilsson, som spelade Pippi Långstrump i Astrid Lindgrens filmer. Inger Nilsson kommer att avsluta veckan med ett framträdande i Kråketorps loge, strax utanför Virserum.

Genomfartsleden i Virserum stängdes av i samband med paraden.
Genomfartsleden i Virserum stängdes av i samband med paraden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!