Modigs har full fart i verkstaden

Produktionen rullar på för fullt hos Virserumsföretaget Modig Machine Tool. Både i Virserum och i den nya anläggningen utanför Kalmar.

David modig berättar att företaget har fullt upp hela året ut.  Verktygen som tillverkas visar sig passa bra för elbilstillverkning.

David modig berättar att företaget har fullt upp hela året ut. Verktygen som tillverkas visar sig passa bra för elbilstillverkning.

Foto: Olof Carlson

Virserum2020-03-27 08:00

– Vi har haft en av de bästa perioderna någonsin när det gäller försäljning, säger David Modig. Det är så att orderboken är fylld hela året ut. Så i dagsläget ser han ingen orsak till oro eller några speciella åtgärder. 

– Men vi vet ju inte hur det blir i långa loppet, säger han. Det kan ju komma att ändras.

Företaget har huvuddelen av sina kunder utspridda i Europa och USA, och den lilla osäkerhet som finns just nu handlar om kommande affärer.

– Det kan bli fördröjningar, tror David Modig, eftersom vi kan få vänta med en del slutförhandlingar tills kunderna är tillbaka på jobbet.

Än så länge har David Modig inte märkt så mycket av Coronakrisen i USA heller, även om rubrikerna varit ordentligt svara den senaste tiden.

– Vår bransch är inte så känslig, säger han, vi är inte så hårt drabbade. Inte än så länge i alla fall.

Företaget tillverkar verktyg för höghastighetsbearbetning av aluminium. Bland annat har man en maskin som slagit världsrekord för ett par år sedan. Nu har också biltillverkare i både USA och Europa fått upp ögonen för verktygen från Virserumsföretaget.

– 60 procent av våra order går till elbilstillverkare, säger David Modig, våra maskiner passar perfekt för elbilstillverkning. Och alla biltillverkare jobbar ju med elbilar just nu.

Än så länge är det full fart på företaget och David Modig hoppas att den värsta krisen ska hinna blåsa över under året.

Karta: Virserum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!