Misstänkt för rånet i Silverdalen

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha varit delaktig i rånet mot butiken i Silverdalen.

En rånvåg har drabbat småländska orter i år.

En rånvåg har drabbat småländska orter i år.

Foto: Johan Nilsson/TT

Silverdalen2020-01-22 11:45

– Han satt anhållen i några dagar, men släpptes sedan, säger Robert Loeffel, presstalesman hos polisen. Det fanns då inte skäl nog att begära honom häktad. Men han är fortfarande skäligen misstänkt.

Det var den andre januari i år som två män kom in i den lilla butiken i Silverdalen och tvingade till sig en summa pengar genom att hota personalen med kniv och ett pistolliknande föremål. 

Det är en rad olika uppgifter som kommit fram under utredningen som gjorde att polisen kom mannen på spåren och den tionde januari kunde han gripas och anhållas. Han släpptes dock på fri fot efter några dagar, eftersom åklagaren inte fann att det var skäl att begära honom häktad.

Dock har man fortfarande inga spår efter den andre mannen som var med.

Men utredningen går vidare och Robert Loeffel hoppas att få korn på den andre också vad det lider. 

Det var en formlig våg av butiksrån som svepte över Kalmar län i början på det här året. Inte mindre än sex olika butiker utsattes under några dagar.

– Men i nuläget har vi inget som tyder på att det finns något samband mellan rånen, säger Loeffel. I tre av fallen, i Läckeby, i Västervik och i Silverdalen har vi misstänkta. Men i de övriga tre, Målilla, Blomstermåla och Mönsterås har vi inga misstänkta.

Niclas Juneskog vid polisen i Vimmerby har jobbat mycket med det här butiksrånet och han tycker det känns bra att man kommit så här långt.

– Men det finns fortfarande mycket kvar att jobba med, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!