Minott först ut i Rookie Backstage

Hon har egentligen inga musikaliska gener alls, men kanske rytmen i blodet. "Att mormor var gift med en dansbandsmusiker har nog inte spelat in, det är inte riktigt min grej", sa Mollie Minott med ett skratt när hon inledde Rookie Backstage genom att dela med sig av sin musikaliska resa.

Deltagarna inledde Branschdagen med att äta frukost tillsammans.

Deltagarna inledde Branschdagen med att äta frukost tillsammans.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-26 20:00

Klockan var bara slagen nio, när besökarna på Branschdagen anlände för att inleda dagen med frukost tillsammans. På scenen tog Mollie Minott plats, för att intervjuas av sin coach Bosse Nikolausson, som förde samtalet framåt. Från tiden när Mollie som tioårig fangirl lyssnade på Jonas Brothers och bestämde sig för att "det där vill jag också göra" via åren på estetprogrammet i Oskarshamn, vidare till Idol, där hon tog en finalplats 2014, till i dag när hon är en folkkär artist som inte bara skriver sina låtar själv, utan gärna vill sköta även allt arbete runt omkring på egen hand.

Mycket av det hemma i Hulta, norr om Gamleby, där hon har en studio i en lada.

– Ja, jag är ett kontrollfreek, erkände hon och skrattade. Och jag gillar inte att göra saker jag inte kan. Mamma har berättat att jag inte ville börja på simskola, förrän jag lärt mig att simma. Det har varit lite så, hela mitt liv att jag vill ha kontroll över vad jag gör på scen och över mina låtar, inte att någon annan skriver åt mig. Det har gjort att det har gått bra.

Tre låtar har hon kommit ut med så här långt. En fjärde väntas i januari. En lite kaxigare och hårdare låt.

– Många ser mig som Mys-Mollie, men den här låten är tuffare, säger Mollie som drömmer om att sälja ut stora arenor och stå framför ett stort publikhav varje kväll.

Mollie Minott, tidigare Lindén, var först ut på Branschdagen som fått namnet Rookie Backstage genom att intervjuas från scen av Bosse Nikolausson.
Mollie Minott, tidigare Lindén, var först ut på Branschdagen som fått namnet Rookie Backstage genom att intervjuas från scen av Bosse Nikolausson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!