Medlemmarnas chans att få visa vad man kan

Som alltid på julutställningen är det medlemmarnas arbete som står i centrum. På lördag hålls vernissage på den omväxlande utställningen.

Lena Ewensson och Gunvor Djurberg från föreningen Kopparslagaren tar en förhandstitt på julutställningen och medlemmarnas arbeten.

Lena Ewensson och Gunvor Djurberg från föreningen Kopparslagaren tar en förhandstitt på julutställningen och medlemmarnas arbeten.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-15 14:00

Som så många gånger förr är det en salig blandning som visas på Galleri Kopparslagaren. Måleri, träslöjd, textilier, trådslöjd. Ja listan kan bli nästan  hur lång som helst.

Många av utställarna är gamla bekanta för stamgästerna. Men här finns ett antal nya bekantskaper att göra också. Som Brita Carlsson som arbetar med textil. Robin Holmqwist med måleri, lera och en hel del annat. Leif Hultgren är också en ny bekantskap, med sitt färgstarka måleri. Lena Loiske ställer ut ett antal afrikamotiv, och Lisa Sandell visar smycken.

Ny i gänget är också Carina Svensson som jobbar med textil.

Julutställning till trots, så är det minst sagt tomtefattigt. Ja inte helt förstås, men det är annat som dominerar. Men de små grå vättarna finns med i år också. Ett av Ann-Sofie Karlssons trådarbeten kan väl kanske också hänföras till juldekorationer. Ett träd i tråd har begåvats med en ljusslinga.

Emma Jansson visar upp några exemplar av sina böcker, en del fotokonst och andra saker som hon jobbar med.

Den här julutställningen blir finalen på utställningsåret i det föreningsdrivna galleri Kopparslagaren. 

– Det har varit ett bra år, tycker Lena Ewensson, ordförande i föreningen. Vi har haft många utställningar och vi har haft många besökare.

Karikatyrutställningen i våras är kanske den som satt sig fast mest i minnet, eftersom många av bilderna föreställda lokalt kända personer.

 – Det blev många igenkännande leenden och berättelser, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!