Nu laddar han för invigning

Infrastrukturen för elfordon börjar ta form i Hultsfred. Med stöd och bidrag från statliga Klimatklivet har ett antal laddstolpar satts upp. Och på fredag i nästa vecka är det dags för högtidlig invigning.

Nu är det hög tid att inviga laddstolparna, tycker Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Hultsfreds kommun.

Nu är det hög tid att inviga laddstolparna, tycker Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Hultsfreds kommun.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred/Målilla2019-04-07 12:30

Det blir storsamling kring snabbladdningsstationen i Målilla, kommunalråden i både Hultsfred och Högsby, Lars Rosander och Stihna Johansson-Evertsson, kommer att vara på plats, liksom företrädare för ÖSK och de båda kommunernas miljöavdelningar.

– De här laddstolparna använder förstås grön el, säger Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Hultsfreds kommun. De är anslutna till kommunens elavtal.

Det finns ingen direkt uppsjö av elbilar i Hultsfred. Inte ännu så länge i alla fall. Men tanken med de här laddstolparna som finns lite varstans i kommunen är att möjliggöra längre resor med elbilar.

– Framförallt då snabbladdaren i Målilla, säger Arvid Lindblad. Den laddar så snabbt att det blir en vanlig tankning.

Så här långt är det sju laddstolpar som satts upp runt om i Hultsfreds kommun. En finns i Virserum, en i Målilla. Plus att det finns fem i Hultsfred. Två vid polishuset, två vid Rock City och en mitt emot Frendo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!