– Det blev en fantastiskt rolig helg, säger Putte Svensson Sahlin, som var med och grundade festivalen. Jag har länge velat göra ett event med det här konceptet.

Tanken har han haft länge och han landade i beslutet förra året när det ordnades en återträff för funktionärer. "Varför inte samla band som spelat på festivalen och låta även publiken få blicka tillbaka?"

Sagt och gjort, under den gångna helgen arrangerades minifestivalen Bestialen för att manifestera Hultsfredsfestivalen.

Artikelbild

| Jakob Hellman spelade på Hultsfredsfestivalen 1989, i helgen var han tillbaka på Bestivalen.

Den gemensamma nämnaren var 1989-1990 och på scen stod Jakob Hellman, Torsson, Per Persson & Nya packet och Sator, som gjorde sin första spelning med hela bandet på Hotell Hulingen.

– Jag vaknade med ett leende på söndagen, det blev så bra – fullsatt med 300 gäster per kväll och alla 47 rum bokade. Det var inte bara Hultsfredsbor som ville vara med och hylla festivalen utan det kom folk även långväga ifrån, från exempelvis Karlskrona, Västerås och Uppsala.

Avsikten är att Bestivalen ska bli årligen återkommande. Gensvaret bevisar att idén uppskattades av gamla festivalrävar.

– 2 600 band spelade på Hultsfredsfestivalen under de 24 år som den arrangerades så det finns att välja på, även om en del blivit jättestora och andra inte finns längre. Jag skulle gärna vilja ta hit även utländska artister och bygga ut eventet med kanske fotoutställningar kring banden för att göra det ännu större.