Tanken med tävlingen är att försöka väcka intresse för löpning som sport bland de yngre.

– Vi saknar ungdomsverksamhet i klubben, säger ordförande Anders Andersson, vi behöver verkligen en föryngring..

En annan bidragande orsak till att klubben ordnar den här barntävlingen är att i förra årets stortävling, Spring Hultsfred, så saknades barnklasserna helt. Och nu vill man ta den skadan igen. Genom att ge barnen en alldeles egen tävling.

Start och mål på Ranta Runt i Hultsfred blir vid Valhall och banorna går genom centrala Hultsfred, inte minst genom den nyrenoverade Hagadalsparken.

– Vi kommer att ha tre banor, 200, 400 och 800 meter berättar Anders Andersson. Vi vänder oss ju till åldrarna 0- tolv år och då behövs det olika banlängder..

Det blir ingen tidtagning i den här tävlingen, alla deltagare får medalj. Och förstås en varmkorv för att ersätta kalorierna som gick förlorade under loppet.

Det kommer att bli ett fartfyllt inslag i firandet av Hultsfredsdagen och Anders Andersson håller förstås tummarna för att det ska bli god uppslutning till tävlingen. Och att den ska hjälpa till att väcka barnens intresse för löpning.

Hultsfreds Löparklubb fyller dessutom 30 år i år och det kommer att firas i december månad. Men det blir ett jubileumsår utan större tävlingar på hemmaplan på grund av funktionärsbrist.