Glädjen gick inte att ta miste på, när avgångseleverna inledde sin examensdag med först mösspåtagning utanför kyrkan, en ny tradition sedan i fjol, innan det var dags för högtidlig avslutning i kyrkan.

– Lycka till och skapa den framtid du önskar, lyckönskade rektor Andreas Ekberg, de hundratalet elever som tar sin examen under fredagen.

Det blev en dag när många fina prestationer belönades. En lång rad stipendium delades ut till elever på Hultsfreds gymnasium som gjort något alldeles extra, exempelvis Mimmi Andersson, ekonomi, Ardiana Gimolli, vård och omsorg, Linnéa Kristedal Asp, barn och fritid, Alexander Johansson, natur, och Adelinn Westerling, fordon transport, som fick Skolsamfondens stipendium för bästa betyg.

Artikelbild

| Agnes Borgstrand på Hotell- och turismprogrammet fick stipendium för att hon tagit stort ansvar för sina studier och praktik.

– Det trodde jag inte, att det skulle räcka till bästa betyg, sa Adelinn Westerling, som satsat hårt på skolan. Väldigt kul att uppmuntras för allt pluggande.

Vad väntar nu, efter studenten?

– I sommar ska jag jobba på kontor, som transportledare och i september väntar värnplikten.