Letar ny ägare till vandrarhemmet

Villa Karllösa i Målilla är till salu. Det finns en intressent, som har planer på en lite annan typ av verksamhet jämfört med dagens.

Bed & breakfast Villa Karllösa är till salu. Ägarna Christa och Udo Zeike säljer på grund av hälsoskäl. "Vi bestämde oss, att turistsäsongen 2019 får bli den sista".

Bed & breakfast Villa Karllösa är till salu. Ägarna Christa och Udo Zeike säljer på grund av hälsoskäl. "Vi bestämde oss, att turistsäsongen 2019 får bli den sista".

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-03-25 12:00

Redan förra året beslutade sig ägarna Christa och Udo Zeike för att turistsäsongen 2019 fick bli den sista.

– Det var vår dröm när vi flyttade till Målilla att bygga upp och driva något eget tillsammans. Vi har haft bra beläggning på vårt Bed & breakfast under de 15 år vi drivit verksamheten mellan maj och oktober, säger Christa Zeike och fortsätter:

– För två år sedan startade vi också ett crêperie, men nu har vi beslutat sälja på grund av hälsoskäl. Någon annan får fortsätta det vi påbörjat. Vi har ju renoverat och investerat jättemycket i fastigheten, men nu är vi i en situation där vi tycker att det är för krävande att utveckla på bästa sätt. Så vårt beslut har ingenting med coronaviruset att göra.

Fastigheten ligger ute till försäljning hos Sparbankens Fastighetsbyrå i Vimmerby och fastighetsmäklare Magnus Eek har haft tre intressenter, varav den senaste inte lämnat besked än.

– Jag hade en visning förra veckan och väntar besked inom en snar framtid. De verkade mycket intresserade, säger han. Deras verksamhet går åt det meditativa hållet, så de tyckte huset låg väldigt bra med tanke på avskildheten och att det är ett lugnt område.

Christa och Udo Zeike är införstådda med att smittspridningen kan påverka, så det tar lite längre tid att hitta en köpare.

– Vi har inte jättebråttom, utan skulle det dra ut på tiden får vi driva det vidare den här turistsäsongen, fast i lite lugnare regi. Vi vill inte gärna stänga helt.

Karta: Villa Karllösa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!