Längsta paraden någonsin

Det var minsann inte vilka trummor som helst som gick i spetsen för den längsta paraden genom Hultsfred någonsin när Fritidshemmens dag firades.

Elever från fritidshemmen i både Hultsfred, Målilla, Mörlunda och Järnforsen deltog i paraden som var en del i firandet av Fritidshemmens dag.

Elever från fritidshemmen i både Hultsfred, Målilla, Mörlunda och Järnforsen deltog i paraden som var en del i firandet av Fritidshemmens dag.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-05-15 15:30

Eftersom kommunala musikskolan hade besök av slagverksprofessorn Thom Hafenpflug från Idaho State University och Anders Åström, trumslagare med hela världen som arbetsfält, så fick de äran att leda paraden.

Professor Thom Hafenpflug är just nu i Sverige för att delta i ett forskningsprojekt och studera hur den svenska kommunala musikskolan fungerar. Och då fick han chansen att medverka rent handgripligt.

Efter besöket i Hultsfred gick färden vidare till Mönsterås, för ett seminarium med slagverkselever från både Hultsfred och Mönsterås.

Paraden var en av flera inslag på programmet för att uppmärksamma Fritidshemmens dag, som firades över hela Sverige. I Hultsfreds kommun valde man att fira gemensamt, så alla fritidshem var inbjudna att delta i tisdagseftermiddagens aktiviteter.

– Vi har sett fram emot dagen länge och barnen har förberett sig genom att göra egentillverkade maracas, vimplar, flaggor och olika utstyrslar, säger Lindblomskolans Marlene Karlström.

Och nog blev det en dag, väl värd att vänta på. Förutom paraden genom Hultsfreds centrum, som fick folk att stanna upp och nyfiket följa den långa raden av barn och vuxna, åt man glass, dansade tillsammans och musik spred sig över Lindblomskolans skolgård när man umgicks med kompisarna från de andra fritidshemmen.

– Allt arrangerat med ledorden "lära-leva-utvecklas", då vi arbetar för en trygg och meningsfull fritid för varje barn, säger Marlene Karlström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!