Konsthallen får 2,7 miljoner i kulturbidrag

När Region Kalmar län fördelade kulturbudgeten fick Virserums konsthall 200 000 kronor extra, totalt 2,7 miljoner kronor.

Carolina Jonsson, producent, och Barbro Wenden, konsthallschef, blev jätteglada för det extra anslaget på 200 000 kronor. Totalt får konsthallen 2,7 miljoner kronor från regionens kulturbudget.

Carolina Jonsson, producent, och Barbro Wenden, konsthallschef, blev jätteglada för det extra anslaget på 200 000 kronor. Totalt får konsthallen 2,7 miljoner kronor från regionens kulturbudget.

Foto: Privat

Virserum2020-02-22 14:00

24 olika institutioner och kulturverksamheter fick del av kulturbudgeten, som omfattar 85 miljoner kronor.

En av dem är Virserums Konshall som får 2,7 miljoner kronor.

–  Det statliga anslaget har utökats med 300 000 kronor, vilket bidrog till att konsthallen fick 200 000 kronor extra, säger Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör.

Vad är det ni velat uppmuntra?

– Anslaget är kopplat till att vi vill se till att det finns förutsättningar att jobba med kultur i hela länet, säger Helena Nilsson. Dessutom är de innovativa i sitt arbete och duktiga på att använder de resurser de har på ett effektivt sätt.

Konsthallschef Barbro Wenden är glad över att hennes ansökan om ett större ekonomiskt bidrag gett resultat.

– När vi ansökte om ett höjt bidrag hänvisade vi till trä och nödvändighetens arkitektur, ett jobb som alltid krävt extra resurser. Det har alltid legat utanför allt vårt andra. Nu betyder det här att vi får resurser att lyfta in trä och hållbarhet i vårt ordinarie arbete, vilket gör att vi kan jobba både kontinuerligt och mer långsiktigt med de båda delarna.

Utöver det fick Rockarkivet 932 000 kronor. 

– Vi är förstås glada och nöjda över att ha fått del av den regionala kulturbudgeten – men fortsatt besvikna att vi inte når fram och får statlig finansiering, säger arkivchef Stefan Ölvebring. Vi tycker att vi gör ett nationellt uppdrag som borde vara uppe på statlig nivå, om vi jämför med andra musikarkiv som har statligt stöd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!