Klubbens fotbollsplan har vandaliserats

Rosenfors IK har fått sin fotbollsplan vandaliserad. Djupa bilspår i gräsmattan gör Patrik Johansson både arg och besviken.

Rosenfors IK, här representerad av Patrik Johansson, har fått sin rätta fotbollsplan vandaliserad. Natten till söndagen har någon varit inne med bil på anläggningen och sladdat sönder rätta tävlingsplanen.

Rosenfors IK, här representerad av Patrik Johansson, har fått sin rätta fotbollsplan vandaliserad. Natten till söndagen har någon varit inne med bil på anläggningen och sladdat sönder rätta tävlingsplanen.

Foto: Charlotte Madestam

Rosenfors2019-03-18 12:00

Tilltaget för med sig mycket extraarbete, för redan hårt ideellt arbetande medlemmar.

– Vi är inte så många som jobbar för föreningen, utan vi är en liten klick eldsjälar. Så det blir mycket ideellt arbete ändå.

– Att då få ännu mer att göra, för att fixa i ordning efter sådana här tilltag gör att man blir så besviken och arg, säger Patrik Johansson.

Det var närmaste grannen till idrottsplatsen som upptäckte vandaliseringen. En glassgubbe mitt på fotbollsplanen väckte hans nyfikenhet när han rastade hundarna på söndagsmorgonen.

– I övrigt har tyvärr ingen av grannarna sett något, säger Patrik Johansson. Visst, det kunde varit värre, men för oss är det här tråkigt nog så vi har gjort en polisanmälan för att markera. Förhoppningsvis kan de som gjort det få sig en tankeställare, vad de ställt till med.

Det finns en grind till anläggningen, men den gick sönder i höstas och då, efter en lång fotbollssäsong, fanns inte energin att laga den.

– Men nu får det högsta prioritet att fixa i ordning grinden. Med den stängd tar man sig inte in på området.

Kultur- och fritidschef Tommy Svensson Pöder blir beklämd när han får höra om vandaliseringen.

– Verkligen jättetråkigt, det gör ont i mig att höra, säger han och fortsätter:

– Det drabbar duktiga, hårt arbetande föreningsmänniskor som borde få lägga sin tid på att utveckla sin verksamhet. Jag tänker på alla barn också, det är en föreningen med stor ungdomsverksamhet och snart ska en ny säsong igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!