Klotter på Skeppet blir polisärende

Folkets Hus Skeppet i Målilla har utsatts för klotter. Någon gång i helgen var någon framme och gjorde en omfattande målning på väggen.

Bosse Bergman, ordförande i folkets hus Skeppet berätar att man ganska ofta är utsatt för skadegörelse.

Bosse Bergman, ordförande i folkets hus Skeppet berätar att man ganska ofta är utsatt för skadegörelse.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-03-24 16:08

– Det är oklart om det är svart sprayfärg eller om någon har eldat, säger Andes Hultman vid polisen i Oskarshamn som tagit emot en anmälan om skadegörelse genom klotter.

– Det är svårt att avgöra, det är svart färg eller sot, säger han vidare.

Det är ett ganska omfattande klotter som gjorts på husets tegelfasad, en bra bit upp från marken. Enligt Hultman mäter klottret 90 gånger 80 centimeter. 

Händelsen ska ha inträffat någon gång under helgen, mellan fredag och söndag, och i nuläget finns ingen misstänkt för skadegörelsen. 

– Det är ju ett förb... tilltag, säger en uppretad ordförande Bo Bergman. Det kostar oss stora pengar och drar undan resurser för så mycket annat som vi vill skapa med ideellt arbete.

Han berättar att det skedde en del annan skadegörelse i området under helgen. Bland annat har en glasruta i ett väderskydd på busshållplatsen krossats och även samhällsföreningens rastplats har drabbats.

– Det är mycket folk i rörelse i det här området, främst ungdomar, säger Bo Bergman och det är ganska utsatt för skadegörelse. Man kan ju fundera på vad det ska vara bra för.

Ja det gäller för Målilla i stort, det är bara ett par veckor sedan hembygdsparken fick påhälsning av fönsterkrossare som gick lös på både byggnader och veteranlastbilar. Sedan tidigare har också Skeppet drabbats i flera omgångar av vandalerna, som ställt till med mycket skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!