Kastade molotovcocktail mot bostad

Några minuter efter midnatt, natten till torsdag, ska en flaska med brännbar vätska ha kastats mot en lägenhetsdörr i centrala Hultsfred.

En flaska med brännbar vätska ska ha kastats natten mot torsdagen mot en lägenhetsdörr i centrala Hultsfred. Händelsen utreds som mordbrand.

En flaska med brännbar vätska ska ha kastats natten mot torsdagen mot en lägenhetsdörr i centrala Hultsfred. Händelsen utreds som mordbrand.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-04-25 11:00

En våldsam brand flammade upp när flaskan kastades och lägenhetsinnehavaren vaknade av smällen och fick sätta sig i säkerhet genom ett fönster i lägenheten som ligger i huset källarplan.

– Det var dessutom första natten han tillbringade i lägenheten, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

Det finns i dag ingen känd hotbild i övrigt mot lägenhetsinnehavaren, en man i 30-årsåldern och varför det har inträffat är ett mysterium för både honom och polisen.

Polisen har heller ingen misstänkt för dådet. Men på platsen kunde ändå en del spår säkras. Räddningstjänsten larmades och när styrkan kom fram till platsen hade branden i själva dörren självslocknat, men det brann fortfarande i dörrkarmen.

– Men vi kunde släcka av ganska snabbt, säger Leif Wigren Eriksson, räddningschef i beredskap.

– Det hade brunnit ganska kraftigt i dörren till lägenheten som ligger i källarplanet.

Händelsen utreds av polisen som mordbrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!