Kamerorna snabbt till användning

Övervakningskamerorna i Gallerian monterades på torsdagen – två dagar senare kom de till användning när någon falsklarmade. "Det bevisar bara att vi gjorde rätt val som satte upp kamerorna", säger fastighetsingenjör Jan Oscarsson.

Två dagar hann kamerorna i Gallerian sitta på plats, så kom de till användning när en person falsklarmade på lördagskvällen.

Två dagar hann kamerorna i Gallerian sitta på plats, så kom de till användning när en person falsklarmade på lördagskvällen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-11-19 19:15

Det är ett mångårigt problem att folk roar sig med att trycka på larmknappen i Gallerian. Det var också en av anledningarna till att kommunala industribolaget, HKIAB, fattade beslutet att sätta upp övervakningskameror, när det inte längre krävs ett godkännande från länsstyrelsen.

– Aldrig hade jag väl trott att kamerorna skulle komma till användning så snabbt, säger Jan Oscarsson som gjorde en polisanmälan under måndagen. Gärningsmannen är fångad på film, man ser tydligt att en person i ett gäng trycker på knappen. Filmen kommer att skickas till polisen, så får vi hoppas att de gör något åt det.

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn bekräftar att en anmälan är gjord.

– Det finns ingen misstänkt i dagsläget, men det här kan vi ju titta närmare på nu när det finns kameraövervakning, säger han.

Varje gång någon tryckt på larmknappen får HKIAB en faktura från räddningstjänsten på 5 000 - 10 000 kronor.

– Det är så onödiga pengar för ingenting och jag hade hoppats att det skulle ha räckt med att montera kamerorna, att de skulle avskräcka från att falsklarma. Nu hoppas jag polisen hittar någon som vi kan skicka fakturan till, säger Jan Oscarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!