Julbonus till alla som arbetar på Framsteget

Även i år kan medarbetarna på Framsteget se fram mot en extra slant lagom till jul. Socialnämnden har fått loss extra statsbidrag.

Medarbetarna Dennis Nilsson och Johannes Wetterqvist jobbar på medan Rickard Danielsson håller koll på läget.

Medarbetarna Dennis Nilsson och Johannes Wetterqvist jobbar på medan Rickard Danielsson håller koll på läget.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-14 17:30

– Det är pengar som blivit över, säger nämndens ordförande Per-Inge Pettersson. Staten sätter av pengar till ett stimulansbidrag för habiliteringsersättning. Men det är inte alla kommuner som har sökt.

Och då blir det pengar över, så Hultsfred sökte en gång till, och fick beviljat 333 672 kronor. Pengar som nu kommer att fördelas mellan Framstegets 70 medarbetare. 

– För de som jobbar full tid blir det 4 800 kronor, säger Per-Inge Pettersson,  och hälften till de som jobbar mindre än tio timmar i veckan på den dagliga verksamheten.

Vid senaste sammanträdet spikade socialnämnden den här fördelningen, som är sig lik från tidigare år.

– Det känns väldigt roligt att kunna ge medarbetarna den här julbonusen, tycker Håkan Hägg som förestår intraprenaden Framsteget. De gör ett jättefint jobb i samhället.

Han berättar att Daglig verksamhet har förändrats mycket de senaste åren. Utifrån var och ens egna förutsättningar har det blivit så likt ett vanligt arbete som det bara går. Det handlar om så mycket mer än bara att paketera skruvar.

– Vi gör så mycket annat, säger Håkan Hägg, vi tvättar bilar, vi kör mat, vi driver cafeterian på Hultsfreds gymnasium, dessutom har vi butik i Målilla och en hel del annat.

Det är som sagt 70 medarbetare totalt på Framsteget, fördelade på åtta olika arbetsplatser i Hultsfred och Målilla. Så det är en omfattande verksamhet som drivs i intraprenadform, verksamhet inom offentlig sektor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!