Insamling för allas rätt att funka olika

Temat "Barn är inte till salu" berörde starkt i Vena och över 30 000 kronor samlades in till Musikhjälpen 2017. "Helt överväldigande", säger Madelene K Askevik som tillsammans med kantor Helena Lundborg Svensson står bakom en fortsättning på fjolårets succé.

Madelene K Askevik initierade välgörenhetskkonserten i Vena, till förmån för Musikhjälpen. På torsdag blir det en fortsättning på succén.

Madelene K Askevik initierade välgörenhetskkonserten i Vena, till förmån för Musikhjälpen. På torsdag blir det en fortsättning på succén.

Foto: Arkivbild/ Charlotte Madestam

Vena2018-11-17 13:00

På torsdag är det dags för en ny välgörenhetskonsert i Vena kyrka. Med den nyheten att hela konserten är som ett musikquiz. Med temat "Melodifestivalen".

– I år har vi haft en öppen anmälan och än en gång bevisas att det finns så mycket musik i Vena, säger Madelene K Askevik. Vi har satt ihop ett program med 15 låtar med allt ifrån Glädjekören, Vena voice och Vena & Lönneberga kyrkokör till Vena Musikkår och Vena & Hultsfreds barnkörer. Manskören står för mellanakten, det har man ju alltid i Melodifestivalen, tillägger hon och skrattar.

I år har Musikhjälpen temat "Alla har rätt att funka olika". Inte minde angeläget, utan Madelene K Askevik hoppas på bra engagemang också i år.

– Vi här i Sverige tar det som en självklarhet att alla har rätt att funka olika, men så är det inte i alla länder utan där kanske man inte ägnar de människor som är olika en enda tanke. Förra året samlade vi in fantastiska 31 400 kronor, då temat var "barn är inte till salu". Ett ämne som var svårt att inte bli berörd av. Men det får inte bli så att vi försöker knäcka fjolårets resultat, huvudsaken är att vi engagerar oss och får vi in tusen kronor så är det bra. Varje krona är viktig.

Engagemanget för Musikhjälpen tjuvstartade under lördagen med kyrkfrukost i Sockenstugan och pågår till den 16 december.

Glädjekören var med på välgörenhetskonserten i fjol och återkommer i år.
Glädjekören var med på välgörenhetskonserten i fjol och återkommer i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om