Det säger Elsy Larsson, ekonomiskt ansvarig i Föreningar i samverkan, som består av fem föreningar med ansvar för Träffpunkt Stationen i Hultsfred.

Inför höstpremiären har man lämnat ifrån sig delar av lokalerna till fastighetsägaren Hultsfreds Bostäder.

– Vi har avtal med kommunen och ska se till att det är aktiviteter på Stationen, säger Elsy Larsson. Vi har dock inte stora intäkter, så det är kärvt ekonomiskt.

Sparar det er stora pengar att minska på lokalerna?

– Har man inte pengarna är små pengar stora. Kostnaderna för underhållningen ökar i pris och vi vill ju kunna erbjuda ett bra program istället för att betala på lokaler.

Det är ingen risk att ni blir trångbodda nu då?

– Nej, jag tror inte vi kommer att sakna dem så mycket. Vi har haft lokaler som bara använts lite då och då, och även om vi släpper ett kök, som PRO tagit över, så har vi ändå ett kvar.

Höstterminen börjar vecka 36, med Tommy Strand från Västervik som spelar Cornelis Vreeswijk och annat efter önskemål på tisdagen och den populära sopplunchen har säsongspremiär på fredagen.

– Det ska bli roligt att komma igång igen, våra träffar brukar dra mycket pensionärer och daglediga, säger Elsy Larsson. Speciellt när programmet innehåller "det där lite extra" med mat. Många söker gemenskapen, de lagar kanske inte så mycket mat på egen hand och uppskattar att kunna äta tillsammans med andra. Det sociala är oerhört viktigt.