Hultsfreds scouter avslutade terminen

Ett 20-tal scouter från Hultsfred och Vena samlades i helgen för terminens sista hajk. En av dem var Edwin Karlsson som har en drömresa framför sig i sommar.

Mattias Henriksson, ledare inom Hultsfreds Scoutkår, kunde summera en lyckad hajk.

Mattias Henriksson, ledare inom Hultsfreds Scoutkår, kunde summera en lyckad hajk.

Foto: Micael Rundberg

Hultsfred2019-05-19 15:00

I helgen slog Hultsfreds Scoutkår läger vid badplatsen vid Stora Hammarsjön. Från fredag kväll till söndag förmiddag hölls det avslutningshajk för terminen, där barnen var i åldrarna åtta till tolv år.

– Den här hajken har inte varit så uppstyrd. Vi har paddlat kanot, gått en runda i naturreservatet, badat bastu och i vedeldad tunna, hjälpts åt med maten och repeterat en del av det vi har lärt oss under terminen. Bara haft det jättebra, berättar ledaren Mattias Henriksson.

Med på hajken var också 16-årige Edwin Karlsson, som har en spännande sommar framför sig. I juli, bara några veckor in på sommarlovet, åker han nämligen till USA på världens största scoutläger.

Den 24:e världsscoutjamboreen hålls mellan 22 juli och 2 augusti på Summit Bechtel Family National Scout Reserve i West Virginia, USA. Totalt deltar omkring 50 000 scouter från hela världen. Temat för 2019 års världsscoutjamboree är "Unlock a New World".

– Från Sverige kommer vi vara 1 500 scouter på plats. Sammanlagt är jag i USA nästan en månad då vi kommer resa runt en hel del i landet innan lägret, berättar Edwin.

Edwin har varit scout sedan förskolan och nu är det snart dags för honom att ta klivet till att bli ledare.

– Jag håller på att utbilda mig till Upptäckarledare. Känslan att komma ut och vara ute i naturen är det bästa med att vara scout. Speciellt i dessa tider då man sitter så mycket inne med skärmar runtomkring sig. Sedan är det kul att lära sig saker, säger Edwin.

Idylliska Stora Hammarsjön utgjorde en perfekt plats för avslutningshajken. Totalt var ett tiotal ledare och ett 20-tal barn på plats.
Idylliska Stora Hammarsjön utgjorde en perfekt plats för avslutningshajken. Totalt var ett tiotal ledare och ett 20-tal barn på plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!