Det var föreningen Norden som kurade skymning, med sång, musik och berättelser hämtade från Islands historia. För även om vi i Sverige vet ganska lite om Islands gamla regentlängder finns det de som vet. Einar Már Gudmundsson till exempel. Han har skrivit en bok om dem. Och ur den boken läste Alice Fjällaman från Eksjö några väl valda historier.

Dessutom medverkade hon med sång, tillsammans med Malin Fjällman och tillsammans bjöd de på en väl blandad musikalisk kompott. Över hela norden ordnas liknande kvällar av föreningen Norden. Den här veckan och nästa. Och på alla träffarna läser man samma text. I Vimmerby blev onsdagskvällen det perfekta valet, tycker lokalföreningens ordförande Ann-Britt Frost, nästa vecka är det en annan författare som står i fokus. Det är Astridveckan.

Kura skymning är en gammal tradition inom föreningen Norden, dock inte lika gammal som föreningen själv. För nästa år firar föreningen nämligen hundraårsjubileum. Och det kommer naturligtvis att uppmärksammas stort även i Vimmerby, lovar Ann-Britt Frost.

Artikelbild

| Alice Fjällman tog besökarna med sig till Island och läste om de kungar som funnits på ön.

– Då kommer vi att medverka med en hel del aktiviteter, säger hon.

– Fast riktigt vad det blir är inte helt bestämt ännu.

Nästa fredag är det Kulturfredag i Vimmerby och då kommer föreningen att finnas med. man utlovar både kaffe och finska pinnar till sina besökare.