– Vi vill göra något för våra pensionärer, något som är lite annorlunda mot den vanliga vardagen, säger Mia Johansson. Något som både vi och pensionärerna tycker är roligt.

Så det har inte sparats någon möda för att skapa en trivsam eftermiddag i gamla tingshuset. Levande ljus på de dukade långborden skapade stämning när gästerna anlände. Dignande kakfat var redan framdukade och på vita duken växlade gamla Målillabilder hela tiden, det var många bekanta platser och ansikten som passerade förbi.

Med sång och musik från PRO-kören Munthergökarna drog festen igång och när sista tonen klingat ut var det dags för våfflor. Massor av våfflor. Med sylt och grädde naturligtvis precis som det ska vara.

Artikelbild

| Munthergökarna från Målilla svarade för det musikaliska inslaget, när hemtjänsten bjöd in sina pensionärer till stor våffelfest.

I tingshusets kök var det full rulle vid våffeljärnen för att hinna med att baka till alla. Ångan låg tät och det spreds en förförande doft av nybakat, som spetsade aptiten hos gästerna.

Det var ett drygt 30-tal av hemtjänstens pensionärer som mötte upp i Målillas gamla anrika tingshus för att vara med på kalaset och träffa gamla bekanta för att prata en stund och ha trevligt i största allmänhet.