Här satsas på helt ny verksamhet

Tanken är att det ska bli en träffpunkt. Något som kan fylla vardagen för brukarna inom kommunens Socialpsykiatri.

Jenny Eriksson och Natalie Pettersson passar på att bjuda Michael Åkesson på en bit butterkaka på den nya träffpunkten.

Jenny Eriksson och Natalie Pettersson passar på att bjuda Michael Åkesson på en bit butterkaka på den nya träffpunkten.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2019-03-24 19:00

I ett litet rum på Bolagsområdet i Virserum har Jenny Eriksson och Natalie Pettersson dukat fram kaffe och butterkaka. Så här andra gången som de håller öppet är det lite blekt med besökare. Men Michael Åkesson har i alla fall hörsammat inbjudan.

– Det är jättebra att det finns säger han, men jag skulle vilja ha hit lite mer folk också.

Och det lär det bli framöver, det är ju en alldeles ny träffpunkt och det tar kanske lite tid att få upp farten så att alla hittar hit.

Den här träffpunkten är en avläggare till Skedala i Hultsfred där socialpsykiatrin har sin dagliga verksamhet och där många brukare bor i Virserum.

– Vi har länge sett ett behov här i Virserum, säger Jenny Eriksson, och nu ville vi prova att flytta hit verksamhet också.

Det finns flera skäl till det. Dels handlar det om att det är omständigt för många att ta sig till Hultsfred, det är inte alltid busstiderna funkar som man vill. Dessutom kostar det en slant att åka.

– Då är det enklare att vi åker hit, säger Jenny Eriksson.

Riktigt hur den här nya verksamheten ska de ut är inte bestämt ännu. Besökarna vid första träffen fick möjlighet att komma med idéer och tankar. Och det blev en hel del, som presenterades. Allt från att spela spel, till att laga mat blev önskemålen.

Men det allra viktigaste är förstås att bli en träffpunkt, något att fylla vardagen med. I stället för att fylla den med ingenting, som annars är ganska vanligt för den här målgruppen.

– Så tar vi en fika tillsammans och snackar lite, avslutar Jenny Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!