Här håller Lions jultradition vid liv

I fjol skänkte Lions Club i Virserum runt 70 000 kronor till bland annat forskning, de glömda barnen i flyktinglägren samtidigt som en stor del fördelades lokalt. Julmarknaden vid första advent är en av inkomstkällor, som inbringar välbehövliga slantar.

Lions Club i VIrserum håller traditionen vid liv och arrangerar på söndag julmarknad på Storgatan.

Lions Club i VIrserum håller traditionen vid liv och arrangerar på söndag julmarknad på Storgatan.

Foto: Privat

Virserum2018-11-28 15:30

– Den ger inte jättemycket pengar, men det blir ändock något och framför allt känner vi att vi vill göra något för Virserumsborna, säger sekreterare Yvonne Hansen. Vi är glada att kunna hålla traditionen vid liv och det känns som om Virserumsborna uppskattar julmarknaden, för det brukar alltid vara tjockt med folk.

På söndag är det dags, då blir det julmarknad på Storgatan med Lions sedvanliga chokladhjul, tombola med paketvinster, försäljning av nybakad ostkaka och traditionen med nygrillat griskött lever vidare – förstås.

– För barnen arrangeras också en teckningstävling och naturligtvis kommer tomten, säger Yvonne Hansen, som ser fram emot att Lions ska sprida julstämning på orten.

Förra året skänktes runt 70 000 kronor internationellt, nationellt och lokalt. En så stor del som 55 procent gick tillbaka till orten på olika sätt, bland annat står Lions bakom olika aktiviteter på Ekliden och traditionsenligt delas stipendium ut både till elever och ledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!