Han vann det tyngsta priset under galan

Urban Einarsson, ägare av Byggservice i Målilla, tog hem det mest åtråvärda priset och hyllades som Årets Företagare på Företagargalan under fredagskvällen. Det blev en kväll med glitter och glamour och en lång rad värdiga pristagare, som uppmuntrades för sitt arbete.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-03-29 23:10

– Det är roligt att kunna ordna en gala för att uppmärksammar alla företag och initiativ till näringsverksamhet och att få lyfta den drivkraft som finns, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Den röda mattan var utrullad och kantad av marschaller som gav ett välkomnande intryck när 120-talet gäster anlände till Hotell Hulingen för en trevlig kväll tillsammans.

Fredrik Thalin satte ribban högt som konferencier och visade prov på att även vara sångare, skådespelare och entertainer.

Företagarna i Hultsfred hade frångått röstningsmomentet och förärade Urban Einarsson med den kanske tyngsta titeln "Årets Företagare". Vidare applåderades Godmorgon UF, med Tilda Föghner, Wilma Nilsson och Moa Nilsson upp på scen, där de fick ta emot priset Årets UF-företag medan Melanie Möller, som driver Melles Sjukgymnastik AB, blev Årets Nyföretagare.

Klas Franzén, Ikea Industry Hultsfred AB, belönades med priset Årets SSA-företagare, som står för Samverkan skola-arbetsliv, Gösta Erlandsson från Järnforsens Plåtslageri blev Årets Näringslivsstipendiat medan Christina Andersson och Rune Ström på Blombacka Handelsträdgård fick priset Årets köpman. Dessutom mottog Hans Kernen sitt gesällbrev inom målaryrket.

En utförligare artikel med intervjuer och bilder från kvällen kommer i måndagstidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!