På självaste Luciadagen är det dags för en ny premiär. Johnny går ut på Intimans scen i Stockholm som piraten Pedro i en familjemusikal, baserad på den klassiska Astrid Lindgrenfilmen Pippi Långstrump på de sju haven.

– Men det är ett nyskrivet manuskript bearbetat av regissören Kålle Gunnarsson, så det blir en världspremiär för det nya manuset, säger Johnny Johansson.

Men visst finns de klassiska sångerna Sjörövarfabbe, Kalle Teodor och andra med. Men det blir också en hel del nyskriven musik i musikalen.

Artikelbild

| Pipp, Hanna Holmgren och Pedro, Johnny Johansson, får instruktioner av regissören Kålle Gunnarsson.

Johnny ser fram mot premiären och berättar det är en fartfylld föreställning som väntar.

– Vi studsar omkring på scenen, fäktas och hoppar, säger han.

– Och vi har flygande sängar och mycket annat.

Föreställningen är dessutom tekniskt avancerad. Den flygande sängen, som Pippi, Tommy och Annika använder finns på riktigt och flyger över scenen, när de söker Kapten Långstrump som hålls fången på en öde ö av Pedro och hans kumpan.

Artikelbild

| Piraten Pedro sitter på vakt. Scenkostymen är lite inspirerad av fimen Pirates of the Caribbean, berättar Johnny Johnasson.

– Dessutom har vi både vindmaskiner och snömaskin för att skapa de oväder som behövs, säger Johnny.

Uppsättningen har hämtat en hel del inspiration från filmen Pirates of the Caribbean, inte minst när det gäller kläder och miljöer.

– Precis som filmerna är den också lite mystisk, lite mer spännande än den vanliga Pippi.

Just nu är repetitionerna i full gång på teatern. Det är bara ett par veckor kvar till allt måste sitta perfekt.

Huvudrollen som Pippi Långstrump spelas av Hanna Holmgren, Tommy och Annika görs av Hugo Gummesson och Meleah Holmgren. Kapten Långstrump spelas av Kristian Ståhlgren.

Johnny Johansson är uppvuxen i Hultsfred och det var här teaterintresset väcktes.

– Bakom brandstationen fanns en liten teater på den tiden, berättar han.

– Där hade man kurser och föreställningar som Folk och Rövare i Kamomilla Stad som jag var med i under högstadietiden.

Det gav mersmak, för när det blev dags för gymnasiestudier var det estetiska programmet ett självklart val. Först ett år i Vimmerby och sedan i Växjö. Och förstås sommarjobb på Astrid Lindgrens värld.

– Efter det blev det School of performing arts i Göteborg, berättar han vidare.

Efter utbildningen blev det sedan en kringflackande tillvaro som professionell musikalartist med jobb i Finland, i Sverige och i Danmark. Men sedan ett par år tillbaka och flera föreställningar är det Intiman som gäller.