Håkans endurohojar stals ur verkstaden

Natten till tisdagen stals fyra motorcyklar, värda cirka 300 000 kronor från Håkan Nilssons verkstad i Systertorp utanför Kristdala.

Håkan Nilsson i Kristdala drabbades av inbrott och blev av med fyra motorcyklar. Nu vill han varna andra och uppmanar dem att ha koll på sina garage.

Håkan Nilsson i Kristdala drabbades av inbrott och blev av med fyra motorcyklar. Nu vill han varna andra och uppmanar dem att ha koll på sina garage.

Foto: OLOF CARLSON

Kristdala2020-02-18 16:30

Det handlar om två nästan helt nya Endurocyklar, 2020 års modell.

– Jag och min son hade två likadana, säger Håkan Nilsson, och vi har bara hunnit köra på dem någon enstaka gång.

Dessutom stals två mindre crosshojar, en 50-kubikare och en 65-kubikare, de tillhörde Håkans barnbarn.

– Det är nog det som bekymrar mig mest, säger han och tänker mer på hur besvikna de är än på försäkringsproblemen.

–  De stora cyklarna var ju både registrerade och försäkrade, så det löser sig, säger Håkan Nilsson, det är värre med de båda små.

Det var under natten till tisdagen som tjuvarna slog till mot Håkans Nilssons verkstad. Han upptäckte det själv på morgonen när han skulle ta ut firmabilen och saknade ett av hänglåsen på en av de stora portarna. Det låg uppklippt på golvet. Då upptäckte han också att de fyra motorcyklarna var borta. Lite senare upptäcktes också att tjuvarna tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på baksidan.

– Det måste vara riktigt fräcka tjuvar som backade intill här och lastade, säger Håkan, huset där vi bor ligger ju bara några meter bort.

Det här är andra gången på kort tid som inbrottstjuvar slår till mot enduroförare. För bara några dagar sedan drabbades Arvid Karlsson i Horn, när någon stal hans tävlingsmaskiner.

I vilken mån det finns något samband mellan stölderna vil inte Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn säga något om i nuläget. Men han bekräftar att en polisanmälan om grov stöld har upprättats efter inbrottet i Systertorp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om