Socialdemokraterna i Hultsfred samlades på söndagseftermiddagen för att vässa argumenten inför arbetarrörelsens stora dag. Ett stort antal skyltar tillverkades för att sprida sitt budskap under den traditionella demonstrationen.

I år kommer den att hållas i Virserum. Det är tradition att alternera mellan orterna i det här sammanhanget. Demonstrationståget avgår tidtabellsenligt från Bolagsområdet, med Rosenfors Musikkår i spetsen, och när det sedan når slutstationen kommer Micke Lång hålla ett inledningstal, innan årets huvudtalare, Lena Segerberg från SAP går upp i talarstolen.

Vidare kommer oppositionsrådet i Hultsfreds kommun, Tomas Söreling att tala, liksom också Anton Mlynar från SSU. För musiken under den här samlingen svarar Bandet från Landet, ett gäng på fyra grabbar från Hult utanför Eksjö. I Hultsfreds kommun är det tradition sedan många år tillbaka att Socialdemokraterna får sällskap av Vänsterpartiet vid första majfirandet. Så även den här gången och innan firandet avslutas med Internationalen, kommer vänstern att dela ut sitt traditionella kulturpris.