Föreningen som växer så det knakar

Höstupptakten för PRO Målilla lockade rekordmånga. ”Vi försöker ha en bred verksamhet och vara en del i samhällsdebatten, det är kanske därför vi fortsätter växa”, tror ordförande Bo Bergman.

115 personer kom till första mötet efter sommaruppehållet.

115 personer kom till första mötet efter sommaruppehållet.

Foto: Privat

Målilla2019-09-04 16:00

Pensionärsgymnastik och tuffare stationsträning. Resor, men även aktiviteter för de som inte orkar. I PRO Målilla har ambitionen att ge alla en bit av kakan gett utdelning. Sedan 2012 har antalet medlemmar ökat från omkring 120 till senaste noteringen 246.

– Inte dåligt för lilla Målilla, säger Bo Bergman som också kunde hälsa rekordmånga – 115 – av medlemmarna välkomna till fest med exotisk bricka och musikaliska godbitar från 1950- och 60-talet på Skeppet efter sommaruppehållet.

Föreningens tio nya medlemmar fick ett extra välkomnande och May-Britt Sollersjö, som varit med i föreningen sedan 1988, fick en present och det blev också information om höstens studie- och träningsutbud med dans och friskvård, bland annat.

Bo Bergman tror att den breda verksamheten är en förklaring till att föreningen växer så det knakar.

– Och att vi är en del i samhällsdebatten. Vi har själva och tillsammans med bland annat samhällsföreningen drivit aktuella frågor som bland annat lägenhetsbyggnation i Målilla. Dagens pensionärer är inte bara intresserade av äldrefrågor och servicehus, vi som andra är beroende av ett samhälle där skola, affärer och jobb fungerar. Mår samhället bra mår också pensionärerna bra.

Exotisk bricka blev favorit i repris när PRO Målilla drog igång hösten med fest i Skeppet.
Exotisk bricka blev favorit i repris när PRO Målilla drog igång hösten med fest i Skeppet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!