Flera små företag istället för ett stort

När fastighetsbolaget Fabor miste sin hyresgäst och insåg att det skulle vara svårt att få en ny som fyllde lokalen, tänkte man nytt. På måndag flyttar den första in i deras nystartade kontorshotell.

Inflyttningsklart. På måndag flyttar första hyresgästen in i det nya kontorshotellet, som Olaf Lindström (bilden) och Robin Danielsson startat i Virserum.

Inflyttningsklart. På måndag flyttar första hyresgästen in i det nya kontorshotellet, som Olaf Lindström (bilden) och Robin Danielsson startat i Virserum.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2019-10-19 10:00

Olaf Lindström och Robin Danielsson tog över fastigheten i centrala Virserum 2016.

När en av hyresgästerna flyttade såg man stora fördelar i att starta ett kontorshotell, för den lilla företagaren som nöjer sig med ett skrivbord.

– Vi tänker att istället för att sitta hemma kanske man vill ha miljöombyte och gå till jobbet och på det här sättet kan man ha utbyte med andra företagare, säger Olaf Lindström.

Hur många platser tänker ni er att "hotellet" ska ha?

– Vi testar intresset i liten skala, så fyra till en början, så får vi se hur det utvecklar sig. 

Så här långt har man skrivit avtal med en hyresgäst, en andra är på gång.

– Vi är medvetna om att det måste få ta sin tid att etablera idén att dela kontor. Men vi är beredda att ge det den tid som behövs, tills folk förstår att möjligheten finns och ser fördelen med det.

Ser ni några risker med satsningen?

– Ja, det kan ju förstås komma att stå tomt, helt eller delvis, säger Olaf Lindström. Men i och med att vi redan nu har en hyresgäst och en andra på gång, så ser vi inga större risker utan det känns som vi fått en bra start.

Kommunchef Lars Rönnlund blir glad över initiativet.

– Det är en megatrend med så kallade co-office, där många aktörer delar kontor. Jätteroligt att det kommit till vår kommun också, säger han.

– Jag har varit i Stockholm och tittat på jättebra exempel, det är ett smart sätt att bli stor tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!