Fler parkeringsplatser byggs på baksidan

Parkeringsplatsen vid kommunhuset i Hultsfred är urvuxen. Det behövs fler platser och en utbyggnad behövs.

Arbetet med att skapa 40-talet nya parkeringsplatser hoppas projektledaren Simon Råsbacken på ÖSK ska vara avslutat vid juletid.

Arbetet med att skapa 40-talet nya parkeringsplatser hoppas projektledaren Simon Råsbacken på ÖSK ska vara avslutat vid juletid.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-11-05 12:05

Fler parkeringsplatser på baksidan för personalen på kommunen, gymnasiet, arbetsförmedlingen med flera, ska ge allmänheten bättre chans att hitta centrumnära parkeringsplatser på torget.

– Vi kommer också att införa en tidsbegränsning för parkeringen på torget, säger projektledaren för bygget Simon Råsbacken på Östra Smålands Kommunalteknikförbund.

– På det viset kommer det att bli bättre ruljangs på parkeringen, säger han.

Riktigt vilka tider det kommer att handla om är dock inte bestämt ännu, men Simon Råsbacken ser gärna att det blir olika zoner.

– Förmodligen blir det en zon med tvåtimmarsparkering, säger han, men det finns ju de som behöver vara i centrum lite längre, kanske för besök på vårdcentralen eller folktandvården, och då behövs det kanske mer tid.

– Det finns ett stort behov av fler parkeringsplatser på baksidan av kommunhuset, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Han berättar att det i dag finns plats för tre rader parkerade bilar. Men i framtiden kommer det att bli fyra.

Arbetet har så smått kommit igång, en hel del träd på den lilla skogsremsan intill villatomterna har tagits ner, för att ge plats åt ytterligare en rad med bilar.

– Det kommer att bli cirka 40 nya platser, säger Simon Råsbacken. 

Kostnaden för satsningen är inte klar än, det vet man först efter att upphandlingen är klar. Men Simon Råsbacken tror att både upphandling och arbete ska hinnas med innan jul.

–  Om det inte inträffar något oförutsett, säger han, som att vi stöter på berg eller så.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!