I år är det Företagarna som utsetts pristagaren och valet föll på Urban Einarsson, med företaget Bim, Byggservice i Målilla.

Det blev Jonas Einarsson, som fick komma upp på scenen och hämta priset på sin fars vägnar. Prisutdelare var Företagarnas Carl-Anton Johansson.

Men den här galakvällen på hotellet innehöll förstås så väldigt mycket mer. Det vara rena prisregnet under kvällens lopp.

Artikelbild

| Hela Blombackagänget fanns med på prisutdelningen och tog emot utmärkelsen Årets Köpman av Martina Alexandersson från Hultsfreds handel.

Priserna är förstås viktiga för galan, men det inledande minglet betyder mycket för väldigt många av de inbjudna gästerna.

– Det är ett viktigt tillfälle att träffas utanför jobbet, sa Sören Stenbäck från Körners Mekaniska.

Första priset för kvällen, var utmärkelsen Årets UF-företag. Det gick, kanske inte helt oväntat, till God Morgon UF, och deras prisbelönta frukostkokbok som bland annat placerat UF-företaget på en andraplats i länet.

Den här kokboken har kommit att bli en riktig storsäljare, Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner som driver företaget tog fram 300 böcker i första upplagan och det börjar så in på sluttampen.

Artikelbild

| Yrket har inte förlorat sin själ, sa Gösta Erlandsson, när Fredrik Thalin presenterade årets Näringslivsstipendiat.

En som blev väldigt glad över sitt pris var Melanie Möller, som driver Melles Sjukgymnastik. Hon fick komma fram på scenen och ta emot utmärkelsen Årets Nyföretagare och hon berättade för prisutdelaren Åke Bergh att hon drivit företaget i ett år ungefär.

Årets SSA-företag är ett pris i samma anda som UF-priset, meningen är att väcka ungas intresse för företagande.

Artikelbild

| Kvällens konferensier Fedrik Thalin drog igång med fart och fläkt och all eventuell stelhet försvann.

– Men det är också ett sätt för oss att visa upp oss för ungdomar, visa att modern industri har en bra arbetsmiljö och att vi har bra karriärmöjligheter, sa Klas Franzén på Ikea Industry i Hultsfred, som fick komma fram och hämta utmärkelsen.

– Det är också ett sätt för oss att säkra framtidens kompetensförsörjning, sa han.

Artikelbild

| God Morgon UF fick en god kväll också. Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner fick ta emot utmärkelsen Årets UF-företag av Lars Rosander.

Hultsfred Handel delade också ut priset till Årets köpman, och i det här fallet gick utmärkelsen till Cristina Andersson och Rune Ström på Drivbänkens Handelsträdgård, eller Blombacka som är det dagliga namnet.

Hela gänget från det här blomstrande företaget fanns på plats, och medan de stod på scenen passade kvällens konferencier Fredrik Thalin, på att att pressa dem på några trägårdstips. Det är ju snart säsong.

Artikelbild

| Melanie Möller på Melles Sjukgymnastik utsågs till Årets Nyföretagare och fick ta emot priset av Åke Bergh.

Årets Näringslivsstipendiat är Gösta Erlandsson som driver Järnforsens Plåt. Och som dessutom är engagerat i både stort och smått i hembygden.

– Det är väldigt hedrande att få det här priset, sa han, när han tog emot priset av Lars Rosander.

Artikelbild

| Spänd förväntan, nu börjar snart galan som lockade 108 deltagare på hotell Hulingen.

Gösta Erlandsson berättade att han började i plåtslagaryrket som 16-åring. Och sedan dess har han inte haft en tråkig dag på jobbet.

– Det är mycket som har förändrats, säger han, men till det bättre. Samtidigt som vi fått bort många av de tråkiga och kroppsförstörande momenten, har vi kunnat behålla hantverket. Yrket har inte tappat sin själ.

Artikelbild

| Inledande mingel. Karl-Oskar Gladh i samspråk med kommunalrådet Lars Rosander.

Under den här festkvällen delades också ett Gesellbrev ut, vilket inte tillhör vanligheterna nu förtiden. Företagarnas Carl-Anton Johansson överlämnade brevet till Hans Kernen, som ett bevis på hans kunskaper inom målaryrket.