Familjens hund blev ihjÀlbiten

Den stora hunden kom farande över staketet, in pÄ tomten och gick till attack mot den lilla hunden, som avled direkt. Den lilla hundens matte kunde inte göra annat Àn att försöka skydda barnen

En man i 30-ÄrsÄldern Àr mistsÀnkt för framkallande av fara för annan sedan hans hund attackerat en mindre hund och bitit ihjÀl den.

En man i 30-ÄrsÄldern Àr mistsÀnkt för framkallande av fara för annan sedan hans hund attackerat en mindre hund och bitit ihjÀl den.

Foto: Kenny Johansson

Hultsfred2018-09-24 18:00

HÀndelsen intrÀffade i Hultsfreds kommun pÄ söndagseftermiddagen, dÄ en liten hund ska ha blivit attackerad och dödad av en stor hund.

– Den stora hunden hoppade över tvĂ„ staket för att komma in pĂ„ vĂ„r tomt och gĂ„ till attack mot vĂ„r hund, berĂ€ttar den lilla hundens matte. – Barnen var ute med vĂ„r hund i koppel pĂ„ tomten nĂ€r attacken skedde. Den stora hunden kom farande frĂ„n ingenstans och gick till attack.

Matte var inne i huset nÀr det hÀnde men kom utspringande och lyckades pÄ nÄgot vis avbryta attacken.

Men för sent för att kunna rÀdda den lilla hunden.

– Det var rena rama avrĂ€ttningen, sĂ€ger matte.

Men hon lyckades ÀndÄ vÀnda den aggressiva hundens uppmÀrksamhet bort frÄn barnen. Eftersom hon har erfarenhet av hundar visste hon att det Àr viktigt att bryta mönstret snabbt och pÄ sÄ sÀtt fick hon hunden att ge upp.

HÀndelsen Àr polisanmÀld.

– Den stora hundens Ă€gare, en man i 30-Ă„rsĂ„ldern Ă€r i nulĂ€get misstĂ€nkt för framkallande av fara för annan, kommenterar Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

– Detta eftersom hunden visade aggressivitet mot barnen. Men det Ă€r oklart om den rubriceringen kommer att hĂ„lla. Men i vilket fall handlar det om ett oaktsamhetsbrott.

FrÄgan Àr ocksÄ överlÀmnad till polisens rÀttsenhet som kan ge förelÀggande mot hunden, alltsÄ koppeltvÄng, munkorg och liknande.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!