Fågelligan växer – fler anhållna

Polisen har gripit ytterligare tre personer misstänkta för inblandning i den uppseendeväckande stölden av ett 50-tal kanariefåglar i Virserum. Två av dem har anhållits och under dagen förväntas åklagaren ta beslut om de ska begäras häktade.

Foto:

Virserum2019-02-06 11:08

Förutom den man i 20-årsåldern från Norrköpingstrakten som redan sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för grov stöld, har polisen gripit ytterligare tre personer.

– En av dem släpptes dock efter förhör, men de andra två sitter anhållna sedan måndagen, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

Det handlar om en yngling i övre tonåren från Hultsfreds kommun, misstänkt för grov stöld. Han ska enligt polisens uppgifter ha varit med på platsen, när ett 50-tal kanariefåglar till ett värde av 75 000 kronor stals vid ett inbrott på en adress i Virserum.

Den andre mannen är i 35-årsåldern och hemmahörande i Eksjö kommun. Han misstänks för anstiftan till grov stöld.

– Vi hittade ett mindre antal fåglar i Norrköping, som vi vet tillhör målsägaren i Virserum, säger Anders Hultman. Men vi hittade också fåglar hos 35-åringen som vi håller på att utreda om de också kommer från inbrottet i Virserum.

Spaningsarbete och förhör har hjälpt polisen att få en bild av vad som hänt, men mer om bakgrunden och händelseförloppet vill inte Hultman gå in på. Han är också förtegen om hur männen ställer sig till anklagelserna.

– Det vill jag inte svara på, för vi kommer hålla ytterligare förhör med de två nya misstänkta i dag, och det finns dessutom anledning att tro att vi kommer att plocka in fler personer.

På omsdagskvällen hade åklagare Robert Knutsson ännu inte bestämt sig för om han skulle begära ytterligare någon av de misstänkta häktade.

Kan du säga något om bevisläget?

– Det finns bevisning, männen är frihetsberövade och i går häktade tingsrätten 20-åringen på sannolika skäl misstänkt för grov stöld. Mer vill jag inte uttala mig, utredningen är inne i ett rätt känsligt läge som det är nu, säger Robert Knutsson.

Två av männen uppges vara bekanta med varandra till viss del.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!