Elever fick pris för sin företagsidé

God morgon UF vann ärofyllt pris när drygt 100 gymnasielever fick sina företagsidéer testade av representanter från länets näringsliv. "UF-företagen håller verkligen hög kvalité i år, juryn var väldigt imponerad", säger Anna Hofvergård, regionchef på Ung företagsamhet.

Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner, som driver God morgon UF, prisades på Idénästet av Ung Företagsamhets representant Theo Björk Olsson.

Wilma Nilsson, Moa Nilsson och Tilda Föghner, som driver God morgon UF, prisades på Idénästet av Ung Företagsamhets representant Theo Björk Olsson.

Foto: Privat

Hultsfred2018-11-21 21:52

Under onsdagen genomförde Ung Företagsamhet något man kallar Idénästet. Precis som i TV-programmet Draknästet får eleverna pitcha sina företagsidéer inför en jury.

Totalt deltog 24 UF-företag från Hultsfred, Vimmerby och Västervik och sedan juryn lyssnat och bedömt idéerna utsågs fyra vinnare, som belönades med 1 000 kronor.

Hultsfreds Gymnasium representerades av sex företag och det blev en ärofylld vinst till ett av dem, God morgon UF som drivs av Tilda Föghner, Moa Nilsson och Wilma Nilsson.

– Verkligen en ära att juryn gillade vår idé med en kokbok med frukostrecept. Tanken är att den ska inspirera till att verkligen äta frukost, säger VD Tilda Föghner. Många och duktiga företag ställde upp, så det var jätte, jättekul att vara en av de fyra som faktiskt vann. Vi ser det som ett bevis på att hårt arbete lönar sig.

Utöver God morgon UF deltog Kitchen UF, H.O.A UF, Living Design UF, Äppelkompaniet UF och Be Eqaul UF, som alla fick beröm av juryn med orden ”Väl förberedda, väl genomtänkt och tecken på stöd från bra lärare”.

– Verkligen kul att höra, säger läraren Britt Lindqvist.

Enligt juryn höll företagen extremt hög klass i år.

– Om "riktiga" företagare skulle vara så proffsiga och komma så väl förberedda och pålästa till banken som våra unga företagare gjorde, då skulle det underlätta deras företagssatsningar, säger Anna Hofvergård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!