Efter miljonförlust: Coop säger upp anställda

Miljonförlust har tvingat Coop att säga upp sex anställda i Hultsfred. Misslyckad ombyggnation sägs vara en orsak. "Jag hade aldrig byggt så".

Coop har sagt upp sex anställda i Hultsfred. VD Richard Hedsand ser ombyggnaden som misslyckad affärsmässigt och han tror att den är en bidragande orsak till miljonförlusten.

Coop har sagt upp sex anställda i Hultsfred. VD Richard Hedsand ser ombyggnaden som misslyckad affärsmässigt och han tror att den är en bidragande orsak till miljonförlusten.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-03-09 14:41

Det säger Richard Hedsand, som tillträdde som VD för Coop Oskarshamns med omnejd ekonomisk förening, så sent som i september.

På måndagen bekräftar han att 6 av 14 anställda vid Coop i Hultsfred sagts upp. Förhandlingarna mellan arbetsgivaren och Handels har avslutats och de berörda informerades under måndagen.

– Försäljningen har minskat med några miljoner kronor på ett par år, så vi behöver se över kostnaderna för butiken. En del i det är att minska personalstyrkan, säger Richard Hedsand.

Kan du säga något mer om orsaken?

– Butiken har inte gått som det är tänkt och från ledningens sida har man inte gjort något med butiken för att begränsa kostnaderna. Vilket egentligen borde gjorts långt tidigare, så vi ser som sagt över alla kostnader –  och framför allt hur vi kan öka intäkter och försäljning.

Ni har ju nyligen satsat stort på att bygga om butiken, har det inte gett den effekt ni önskat?

– Som jag ser det var ombyggnaden helt misslyckad rent affärsmässigt. Jag tror det är grunden till minskningen, det är inte bra med den där gången och den parkeringen. Det kan jag säga, att jag hade aldrig byggt på det sättet.

– Om det är hela sanningen vet jag inte. Det är tuff konkurrens i Hultsfred. Butiken ligger illa till, kunder vill ha nära och kunna parkera lätt. Vi har gjort det svårt för våra kunder där.

Riskerar butiken läggas ner?

– Nej, inte i dagsläget. Målsättningen är att fixa till det här och få resultat på butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!