E-sportare klara för SM-finalen

E-sportprogrammet på Hultsfreds gymnasium är klart för final i tävlingen Gymnasieligan. En tävling som har statusen av Gymnasie-SM

Martin Pettersson och Elis Karlsson är med i laget Hultsfred Alpha som nu är klara för SM-finalen som avgörs i Halmstad.

Martin Pettersson och Elis Karlsson är med i laget Hultsfred Alpha som nu är klara för SM-finalen som avgörs i Halmstad.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-17 21:00

 – Vi åker inte dit för att förlora, säger Martin Pettersson, som ingår i det vinnande laget, Hultsfred Alpha. 

Men han är förstås helt på det klara med att det är tuffa uppgifter som väntar, när finalerna avgörs i Halmstad.

Trots tufft motstånd bedömer läraren Christoffer Frick, att det finns goda chanser till vinst.

– Kapaciteten finns hos spelarna, säger han. Redan nu är de ett av de fyra bästa.

Förutom Martin Pettersson ingår Elis Karlsson, Kevin Albertsson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson i laget.

Från start hade e-sportprogrammet på Hultsfreds gymnasium två lag med i tävlingen. Förutom det här vinnande laget fanns också ett lag med "förstaåringar" med. 

– Ett Se och lära-lag, säger Christoffer Frick. De var med för att lära sig. Det är väldigt speciellt att vara med i en stor turnering. 

Men det här gånget lyckades inte ta sig vidare till final, utan gick på pumpen mot Grillska gymnasiet från Örebro. Ett lag som sedan gick vidare till finalen.

Hultsfred Alpha tog sig till finalspelet i Halmstad genom att vinna tio av de elva matcherna i tävlingen, efter att ha fått en ny chans i kvartsfinalen.

Genom att de tagit sig vidare till finalspelet, får laget också en försmak av proffslivet inom e-sport. Både hotell, mat och annat är betalt och det är rejäla prispengar på spel. 

–  Spelarna får 10 000 kronor och skolan får lika mycket till sin e-sportsatsning, säger Christoffer Frick, som också är invald i Svenska e-sportförbundets utbildningsutskott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!