Deras hjärtan klappar för föräldrar i behov av hjälp

En mamma bar sin baby under sin egen jacka, för att skydda det från snö och kyla. Det blev upprinnelsen till ett behjärtansvärt projekt inom Ladies Circle. Nu efterlyser man på nytt kläder, overaller och annat till startpaket för nyblivna föräldrar, som är i behov av hjälp.

Frederika Svensson, Martina Alexandersson och deras vänner i Ladies Circle håller som bäst på att samla ihop kläder, vinteroveraller, tvättlappar, salvor och annat till startpaket som ska skänkas till behövande.

Frederika Svensson, Martina Alexandersson och deras vänner i Ladies Circle håller som bäst på att samla ihop kläder, vinteroveraller, tvättlappar, salvor och annat till startpaket som ska skänkas till behövande.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-01-15 21:00

– Genom det fina samarbete vi har med barnhälsovården i Hultsfred vet vi att paketen kommer till de familjer som bäst behöver vår hjälp, säger Martina Alexandersson.

Hon, Frederika Svensson och övriga medlemmar i lokalavdelningen av Ladies Circle håller som bäst på att samla in det som behövs för att få ihop kompletta vinterpaket. Det är den tiden på året då behovet av hjälp är som störst.

Så LC har gått ut på sociala medier med en efterlysning och budskapet "hjälp oss hjälpa. Målet är att få ihop kläder, värmande overaller eller åkpåsar, gosedjur, tvättlappar, salvor och badoljor så det räcker till i alla fall 20 startpaket. Värmande filtar har man gott om, sedan Ikea skänkt en hel pall – mot att man klarade transporten till Hultsfred. Klart man fixade det.

– Somliga, som inte har några saker att skänka, väljer hellre att bidra med pengar. De används till att köpa det som saknas för att vi ska få ihop kompletta paket, säger Frederika Svensson och räknar till att man lär komma upp till närmare 200 paket, när årets är packade, som man skänkt vidare till barnhälsovården under de fem år som gått sedan starten.

– Så brukar vi skicka med ett kort, med en lyckönskning och ibland får vi ett kort tillbaka från en tacksam familj. Det värmer verkligen i hela hjärtat att hålla på med det här, tillägger hon.

På mottagningen lovordar sköterskorna hjälparbetet och det finns en stor tacksamhet över att LC tagit det här initiativet. De om någon vet att behovet är stort, både bland svenska familjer och asylsökande.

– Det är mycket man ska köpa till ett nyfött barn, och alla har inte samma förutsättningar, så det är guld värt att få de här välkomstpaketen som vi kan dela ut till behövande. De innehåller mycket bra saker, säger Lotta Weinfors.

Kvar i lager finns bara några enstaka paket, så man välkomnar en ny omgång.

– LC har alltid ägnat sig åt hjälparbete, men det här brinner vi extra mycket för, säger Martina Alexandersson.

– Det känns bra att kunna bidra på så nära håll, och att vi verkligen får veta hur mycket glädje och tacksamhet vårt arbete bidrar till. Alla vi vet hur det känns att frysa – det ska inte en nyfödd, som inte kan påverka sin situation, behöva göra, säger Frederika Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!