Och det kommer att bli en nostalgitripp utöver det vanliga, lovar Dennis Blomfeldt i föreningen Smalspåret Växjö-Västervik.

I mitten på september bär det iväg med ett lyxtåg från 1960-talet, hemmahörande på Nässjö Järnvägsmuseum.

– Det är riktigt bekväma vagnar, med stora fina fåtöljer att sitta i, säger Dennis Blomfeldt, som ser fram mot den här resan.

– Det som är verkligt udda med den här resan, säger Dennis Blomfeldt, är att tåget kommer att stanna vid stationer där inga tåg stannat på länge. Mariannelund, Silverdalen,Södra Vi, Gullringen, med flera platser. Platser där man minsann inte är bortskämda med möjlighet att åka direkttåg till Stockholm.

– Bokningarna kommer in i en strid ström, säger Dennis Blomfeldt. Och framförallt från de här mindre orterna där man tar chansen där den finns.

Resan utgår från Virserum, med buss till Hultsfred där tåget väntar.

Sedan går resan upp till Linköping, där tåget byter från diesel till eldrift. Ett av de klassiska Rapidloken ska dra tåget upp till Stockholm. De här resan tar hela förmiddagen i anspråk, men hela eftermiddagen är ograverad.

– Då kan man gå och shoppa, gå på Skansen eller vad man vill, säger Dennis Blomfeldt.

Naturligtvis finns det restaurangvagnar ombord, med frukost på uppvägen och middagsbuffé på hemvägen.

Idén till den här höstresan är sprungen ut fjolårets julbordsresa till Helsingborg. Det blev en framgång med många resenärer och smalspårsentusiasterna kommer köra i repris på den även i år.